Barion Pixel

Szeresd magad, és merj hibázni!

Soha nem leszek sikeres vállalkozó! Ilyen testalkattal ki jönne hozzám színtanácsadásra?

Neked is ismerősen csengenek ezek a mondatok?

Mi akadályoz meg abban, hogy szeresd és elfogadd magad?

1, külső mércékhez méred magad (a szomszéd fűje mindig zöldebb tipikus esete, a közösségi média hatása, #imposztorszindróma)

2, a gyerekkorból hozott minták, hiedelmek (Tökéletesnek kell legyek! Ha mégsem, akkor kudarcot vallottam.)

Hogyan gyakorolható az önszeretetet?

A legnagyobb tanulások egyike, ha elfogadod, hogy hibázol, nem tudhatsz mindent és a külsőd sem tökéletes. Ne a kudarcot lásd ebben, hanem egy nézőpontváltással figyeld meg, hogy mit tanulhatsz ezekből a helyzetekből, adottságokból és hogyan fordíthatod őket erőforrásokká?

Példa: Úgy érzed, hogy van rajtad 5 kg súlyfelesleg. Frusztrál, hogy az M-es nadrágot alig tudod begombolni.  Hetente 2 alkalommal edzeni mész. Megfogadod, hogy kitartó leszel, az motivál, hogy lefogyj és a nadrágot könnyedén tudd felvenni és közben teszel valamit az egészségedért. is.

Tanulságok:

Önszeretettel elfogadod a hibáid, a tökéletlenséged.  (Belsőt és külsőt egyaránt) Ebben óriási szerepe van az önismeretnek.

Tanulsz belőlük, tudsz nyíltan és őszintén beszélni róluk. Ne a kudarcot lásd meg, hanem az eddig megtett utad, a leckéket, a fejlődést.

A hibákat nem kerülheted el 100 %-ban, de csökkentheted az arányát tanulással, gyakorlással, önismerettel.

#imposztorszindróma: az a meggyőződésed, hogy csak mások gondolják azt, hogy jó vagy valamiben, a sikereid véletlenek, mert szerencséd volt. A számodra kedvezőtlen eredményekért magad okolod, és nem veszed figyelembe a külső befolyásoló tényezőket. (S.Mann: Miért érzem magam kevésnek c. könyve alapján)

Background Workshop feladat 2023. március 2.

A feladathoz tartozó munkalapot ide kattintva töltheted le!

A kidolgozott feladat bemutatására lehetőséget kapsz a 2023. március 2-i online klubtalálkozónkon (az esemény linkje), ahol a találkozón kérheted más klubtag építő véleményét (egyúttal bemutathatod a cégedet, kapcsolatokat építhetsz, és a feladat elvégzése biztosítja azt is, hogy reklámozhasd a termékedet/szolgáltatásodat). Ha kérdésed adódik, azt is felteheted természetesen!

Sok sikert a feladat elkészítéséhez!

Mogyoróssy Ágnes coach, tréner, Gestalt terapeuta

https://mogyorossyagnes.hu/

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top