Barion Pixel
hogyan-legyen-tobb-szabadidod-svn-klub

Hogyan legyen jövőre több szabadidőd?

Azt hiszem ez az a téma, ami mindenkit érint.

Olyan kevés szabadidőnk van, hogy szinte felfoghatatlan sokszor a képességünk az időbeosztásra. Elég, ha csak visszanézel pár napot, és jogosan kérdezed meg: Hogy volt minderre időm? Rosszabb esetben: Hogy férne még bele ebbe valami?

Az elmaradások torlódnak, fontosnak vélt feladatok elfelejtődnek, mi pedig stresszelünk, hiszen mi más lenne a vége ennek az örökös mókuskeréknek?

Van megoldás!

Én éppen most futottam zátonyra az időmmel, mert szó szerint elfogyott a nap 24 órája. Sajnos csak most gondolkodom azon, hogy ajaj, valamit rosszul csináltam. Milyen jó lenne, ha folyton észben tartanám, vagy lenne erre egy bevált módszer, ugye? Igazából van… De a közbeékelődő, nem várt eseményekkel már nehéz összekockázni egy napot, hiába a gondos tervezés.

Ekkor jön a vágy arra, hogy a nap legalább 26 órából álljon. Mellékelek egy vicces kis képet ehhez. Nemrég jöttem haza Japánból és ott fotóztam nektek, Sikeres (és elfoglalt) Vállalkozó Nőknek ezt a kiírást egy bevásárlóközponton.

hogyan-legyen-tobb-szabadidod-svn-klub-2

Lehet, hogy csak rossz helyen vagyok? 😀

Nem, nem. Viszont megfogadtam, hogy jövőre nagyon sok mindenen változtatni fogok, méghozzá gyökeresen, hogy a nem várt események se jelentsenek kihívást.

Lássuk a kis listát, amit ehhez kiötöltem, avagy hogyan legyen több időm jövőre:

  1. Nem vállalok el mindent. Igen, bizony a „Tudj nemet mondani” jeligére, amit már sokan ismerünk, nem árt egy kicsit jobban figyelni.
  2. Automatizálás. Amit csak lehet, automatizálok. A számlázást, az időpont foglalást, az oktatásokról videót készítek…. Kiszámoltam! Csak ezzel az egy ponttal napi 4 órát megspórolok! Számold ki Te is!
  3. A pihenőidő szent és sérthetetlen lesz! Beosztom én, persze, hogy beosztom az időmet és beleteszem a naptáramba a pihenésre szánt időt is. De ki tartja ezt be? Nos… Én! Jövőre…
  4. Segítségkérés. Sokan nem mernek, nem tudnak segítséget kérni, pedig igenis nagy szükség volna rá. Lehet, hogy először (például a betanításhoz) több időt kell rászánni, de később meghálálja magát.
  5. Ez lehet, hogy furcsa lesz, de én ideteszem a zenét is. A zene képes motiválni, lendületet adni, gyorsítani a folyamatokon, lekötni az agy egy (mindenáron dolgozni akaró) részét és ezáltal kikapcsol. Gyorsabban tudsz elvégezni egy feladatot általa. Ez persze nem mindenkinek jön be, de érdemes egy próbát tenni.
  6. Tudatosság. Ha megnézed, hogy egy napban mennyi időt töltesz el feleslegesnek is mondható dolgokkal, akkor rájössz, hogy ez csak egyet jelenthet: pihenőidőre van szükséged. Ahelyett, hogy például többször több percet töltesz a közösségi média görgetésével, inkább gyűjtsd egy időpontba ezt, a maradék időket pedig használd fel arra, hogy haladj a munkáddal. A tudatos önfigyelem egyébként minden területen nagyon fontos időspóroló!

+1 Ha azt gondolod, hogy nincs idő, még mindig lesz! Ehhez egy kis ajándékot is adok, egyfajta megfigyeléshez használható anyagot (tesztet). Érdemes kitölteni!

Remélem segítettem, és ha van még ötleted (mert biztosan van), akkor kérlek oszd meg velünk a poszt alatt itt, vagy hozzászólásban a Sikeres Vállalkozó Nők Klub csoportjában!

Halász Emese író, írómentor

Oszd meg! Köszönjük!

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top