Barion Pixel

Hatékonyság és Felelősségvállalás: Kulcsok a Személyes Sikerhez

Ezúttal a személyes hatékonysággal kapcsolatban hoztam néhány gondolatot, amik a legutóbbi elnökségi megbeszélésünk alkalmával ötlöttek fel bennem.
Ez a gondolat a felelősség vállalás képessége.

Hogy kapcsolódik a felelősség vállalás a személyes hatékonysághoz?

Amikor a hatékonyságunkat szeretnénk növelni, számos esetben olyan megoldásokat keresünk, amivel kevesebb munkával, több profitot tudunk termelni. Teljesen természetes módon szeretnénk optimalizálni a folyamatainkat, hogy egyre hatékonyabbak lehessünk, és ez rendben is van.

Van viszont egy árnyoldala is a folyamatok optimalizálásának és ez a gondolkodásmódban keresendő:
Előfordul olyan eset, amikor a vállalkozó (más vállalkozó, nem Te) azért szeretné „optimalizálni” a munkát, hogy szinte egyáltalán ne kelljen dolgoznia… Nem annyira hangzik jól, ugye?

Ebben a világban (a fizikai univerzumban), vannak bizonyos szabályszerűségek abban, ahogy működik, és ezek közé tartozik az is, hogy ha nincs erő, nem lesz ellenerő, ha nincs kiáramlás, nem lesz beáramlás. Lefordítva a munka nyelvére, ha valamibe nem teszel munkát, nem fog Neked profitot termelni 🙂

Abban látom a különbséget a sikeres vállalkozók és a próbálkozók között, hogy egy sikeres vállalkozó hajlandó felvállalni a felelősséget a vállalkozásáért. Tudja, hogy bele kell tenni a munkát és felelősséggel el is végzi, nem várja azt a bizonyos sült galambot, tátott szájjal, hogy majd biztos berepül magától, csak mert annyira pozitív vagyok, hogy majd bevonzom.

Más a gondolkodásmódja, mint a „megúszós” vállalkozónak, aki csak arra hajt, hogy minél kevesebbet kelljen beletenni a munkába és várja a tízmilliókat. Ha a vállalkozásod nem hajt előre, nem érzed a zsigereidben, hogy „IGEN, ezt akarom csinálni”, akkor könnyen belecsúszhatsz Te is ebbe a hibába. Azonban, ha szereted, amit csinálsz, akkor kötelezd el magad a siker iránt és vállald érte a felelősséget! Vállald a sikert! 😊

Had fejezzem be egy idézettel:
Szóval a dolgok nem azért mennek jól, mert valaki szent vagy jó. A dolgok azért mennek jól, mert valaki jóra fordítja a menetüket.
L. Ron Hubbard

Sződy-Zétényi Vica

https://zetenyimakeup.hu/

Oszd meg! Köszönjük!
Shopping Cart
Scroll to Top