Barion Pixel

Az igényes megjelenésed az ügyfélszerzés egyik fő alappillére

„Nem vagyok, fotogén, rólam nem lehet jó képet készíteni”.

Had áruljak el egy titkot: Ez csupán egy tévhit.

Portréfotósként tudom, hogyan kell profi portrékat készíteni és hogyan viheted sikerre a vállalkozásodat a megfelelő vizuális megjelenéssel. Ezt teszem én is nap, mint nap.  Ezeket a titkokat szeretném veled megosztani, mert tudom, hogy milyen fontos a képi megjelenés a különböző platformokon. A jó képek megtámogatják az ügyfélszerzésedet. Erről fogok most írni neked, hogy segítsem a profi vizuális megjelenésedet.

Egy profi portré elkészítésének kritériumai vannak. „De jól elkaptad ezt a pillanatot”. – hallom gyakran, viszont a háttérben aprólékosan megkomponált munka áll.

Amikre oda kell, hogy figyelj:

1. A Jó Fényelés: Ez az alfa és omega.
2. Megfelelő Pózok: Kommunikálj magabiztosságot.
3. Szép Környezet: Az összhatásért.
4. Élethű Retusálás: De a természetesség jegyében.
5. Professzionális Technika: A tökéletes végkifejletért.

Fénykép. A névében is hordozza a lényeget: A FÉNY igen, a fény az, ami életet ad a képeidet. Kezdjük hát a fény használatával. Ha a barátod lesz és megtanulod használni rengeteget segít a megjelenésedben, ha nem tudod miként használd az ellenségeddé is válhat. Használhatunk mesterséges fényt, természetes fényt és a kettő keverékét.

Nézzük most a mesterséges fényelést. Beltéri fotózásnál is nagyon fontos szerepe van a megfelelő megvilágításnak. Ha kevés a fényed vagy rossz irányból ér téged akkor a várt eredmény elmarad. Sőt! Olyan árnyékok fognak keletkezni az arcodon, amik kiemeli a hibákat. Emelet még olyan hibák is keletkezhetnek az arcodon, amik életben ott sincsenek!

A felülről jövő kemény fény például sötétté, élettelenné teszi a szemeidet mivel a szemöldököd árnyékot vet azokra. Ezen okból kerülnek sötét karikák a szemed alá is. Az árnyékok más helyen is megjelennek, mint pl. a szád és orrod közötti árkokban és jelentősen kiemelik ezeket ami szintén rontja a fotódat. Ha kevés a fényed akkor a képed alul exponált lesz. Életlen és zajos.

Ha a fényképező vakuját használnád fényelésre, ez egy nehéz dolog rengeteg buktatóval. A profi fotósok is kerülik ezt az irányított, kemény, hideg fényt. Jó használata rengeteg szaktudást és gyakorlást igényel.

Ha nem jól használod:

  • piros lehet tőle a szemed
  • túlexponálhatja az arcodat hideg fénye így sápadt élettelen lesz az arcod
  • A kép lapos lesz, nem különül el a háttértől
  • óhatatlanul árnyékok lesznek mögötted, amik nagyon rombolják az összhatást.

Ha a telefonoddal fényképezel akkor kevés fénynél a vakuja nem sokat fog neked segíteni.

Aranyszabály: portrét mindig 3 m-ről készítünk az arányok miatt. Itt a telefonod vakuja nem lesz elég.

Ha profi portrékat szeretnél hagyd a telefonod beszélgetésre, internetezésre, stb.. Profi portré készítésére nem való.

A legoptimálisabb és a legszebb eredményt fogja neked hozni a kétoldali megvilágítás. Itt a fények kiegészíti, kiegyensúlyozzák egymást. Ez a hatás legjobban egy fotóstúdióban stúdiólámpák helyes beállításával érhető el.

Ha megtalálod a jó fényeket, sokat léptél előre a szép portréfotód irányába.

Ne feledd: A vállalkozásod arca Te vagy! A személyes branded kialakításához hozzá tartozik, hogy a megfelelő képekkel mutasd meg magad. A biznisz pörög, a konkurencia dolgozik folyamatosan. És lehet kevésbé jó szakemberek több ügyfelet szereznek mert jó a kommunikációjuk és ebbe erősen beletartozik a képi kommunikáció is.

Te, mint profi és igényes vállalkozó nő, aki mindig a maximumra törekszik, megérdemled, hogy a képeid is ezt tükrözzék.

Emeld ki a szépséged a megvilágítás segítségével, a fény legyen a legjobb barátod. A lényeg, hogy a megfelelő irányból és módon érjen téged a megfelelő minőségű fény, így a végeredmény mindig ragyogó lesz.

Sok sikert kívánok neked és csodás fényeket!

Bakonyi Bernadett, fényképész

https://www.facebook.com/bakonyi.bernadett.5/

Oszd meg! Köszönjük!
Shopping Cart
Scroll to Top