Barion Pixel

A rendszerekben való gondolkodás három legnagyobb előnye

Ha már a kezdetben, például a vállalkozásod stratégiájának tervezése során rendszerekben gondolkozol, akkor könnyebben meg fogod érteni a megvalósulásban rejlő összefüggéseket, és látni fogod a vállalkozásod növekedésének további potenciális lehetőségekeit is.

Ebben a cikkben azt nézzük meg, hogy a rendszerekben való gondolkodás a vállalkozásod számára milyen előnyökkel járhat.

Engedd meg, hogy marketingesként pár helyen utaljak a marketingrendszerekre azon kívül, hogy az írottak bármely egyéb, a vállalkozásodban lévő rendszerre is érvényesek lehet.

Rendszerek = könnyebb átláthatóság + nagyobb hatékonyság

Ha a vállalkozásodban meglévő, vagy majd a jövőben kialakításra kerülő rendszereid egyes elemeit nem különállóan kezeled, hanem azokat egy egészként, akkor könnyebben felfedezheted, hogy a különböző elemek miként illeszkednek egymáshoz és hogyan hatnak egymásra. Ez a fajta látásmód abban segít még például, hogy feltárd a rendszereid esetleges hiányosságait. Továbbá könnyebben azonosíthatod a vállalkozásod fejlesztendő területeit is, lehetővé téve azt, hogy mindig a legfontosabb dolgokra összpontosíts: az ügyfeleidre és az ő igényeikre. Rendszereket alkalmazva a munkafolyamataid hatékonysága is növelhető azáltal, hogy a feladataidra szánt idő optimalizálhatóvá válik, így a meglévő erőforrásaidat még jobban kihasználhatod.

Fókuszban a vállalkozásod növekedése

A marketing vagy egyéb rendszerek használatával a vállalkozásod növekedésének ütemét is egyszerűbben előre tervezheted, mivel lehetőséged lesz arra, hogy hatékonyabban felmérd a vállalkozásod potenciális terjeszkedési területeit, valamint az ezekben rejlő esetleges kockázatokat. Ez segít neked abban, hogy a megfelelően tervezett változtatásokat hajtsd végre, miközben a vállalkozásod által nyújtott szolgáltatások minősége nemhogy nem csorbul, hanem még javulást is mutathat.

Az erőforrásaid maximalizálása

A rendszerekben való gondolkodás lehetővé teszi a vállalkozásod számára, hogy a rendelkezésedre álló erőforrásaidat megfelelően optimalizáld. Hatékonyabban használhatod fel és oszthatod szét a különböző tevékenységek között, miközben csökkentheted azokat, amelyek a megfelelő megtérülési arányt nem tudják produkálni. Magyarán az erőforrásaid és erőfeszítéseid oda összpontosulhatnak, ahol a legnagyobb hasznot hozzák a vállalkozásod számára.

Összefoglalás

A rendszerekben való gondolkodás számos előnnyel jár, ezek közül a három legfontosabb a következő:

  • rendszerekkel könnyebben átlátható és hatékonyabb a vállalkozásod működése,
  • a növekedése pontosabban tervezhető, míg
  • a rendelkezésre álló erőforrásaid maximalizálhatók.

Az által, hogy ezt a rendszerközpontú megközelítést alkalmazod cégvezetőként, pozitív irányú változásokat érhetsz el a vállalkozásod eredményességében. Ezen kívül agilis maradhatsz, és a piac változásait is megfelelően lekövetheted.

A cikkem végére szeretnék egy példát hozni arra, hogy a rendszerekben való gondolkodás hogyan spórolhat például időt neked a vállalkozásod működtetésében.

Ilyen példa lehet a tudatosan megtervezett vevőd vagy ügyfeled útja attól kezdve, hogy csak érdeklődő, majd vásárlóddá válik. Erre a folyamatra felépített önműködő marketingrendszer rengeteg időt fog megtakarítani neked. Így amíg ezen ügyfélszerző rendszered folyamatosan, automatán működik a háttérben, addig te egyéb a vállalkozásodban lévő feladataidra koncentrálhatsz.

Mindezen tényezők világossá teszik, hogy miért elengedhetetlenül fontos a vállalkozásod számára a rendszerekben való gondolkodás. Abban az esetben, ha versenyképessé szeretnél válni vagy hosszútávon is az maradni a mai piaci környezetben, akkor mielőbb sajátítsd el ezt a szemléletet és alkalmazd!

Ha nincsen még marketingrendszered, vagy épp van de úgy látod hogy nem működik hatékonyan, akkor keress bátran! Nézzük át együtt és tökéletesítsük, hogy eredményesen szolgálja a vállalkozásod működését.

Válóczi Károly

a vállalkozások online marketing rendszerépítője

uzenet@sikerosveny.hu

https://sikerosveny.hu

(A kép forrása: www.freepik.com/free-photo/bulb-gears_926652.htm Image by creativeart on Freepik)

Oszd meg! Köszönjük!
Shopping Cart
Scroll to Top