Barion Pixel

5+1 vállalkozónői motiváció SVN módra + Meglepetés!

Fedezd fel a saját erődet!

Egyre több a női vállalkozó és egyre több a fáradt női vállalkozó is. Kiégés, kudarc, hihetetlen mértékű fáradtság. Ha ezek közül egy is ismerős, akkor neked is szükséged van néha egy kis motivációra. Ha nem ismerősek ezek, akkor sem árt néha feltölteni a lélek-elemeket, mert a kiégés veszélye sem elhanyagolható.
Mi nők képesek vagyunk átszabni ezt a még mindig patriarchális beállítottságú vállalkozói színteret, ugyanakkor tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy több motivációra, több erőre van szükség hozzá.
Ebben a posztban megosztok veletek néhány – a Sikeres Vállalkozó Nők klubjában már kipróbált – hasznos motivációs eszközt. A poszt végén pedig letöltheted a kis motivációs csomagunkat is.

1. motivációs eszköz: A vállalkozó nő és az önbizalom
Nincs sikeres vállalkozó önbizalom nélkül. Kulcsfontosságú, hogy higgy abban, amit képviselsz, amit csinálsz és higgy önmagadban is. Ha már egyszer belevágtál, akkor biztos, hogy volt hozzá önbizalmad és gratulálok, de ne is veszítsd el ezt soha. Jöhet az életben sok olyan dolog, ami gátolhat a céljaid elérésében, de ezeket nem akadályoknak kell nevezni, hanem próbáknak. Megugrottad? Még mindig vállalkozó vagy? Akkor jó. Akkor egyértelműen büszke lehetsz magadra. Ennyi az egész. Vizsgáld meg időközönként, hogy hol tartasz és emlékezz arra a nőre, aki belevágott!

2. motivációs eszköz: Támogató közösségek
Egy dolgot soha ne feledj! Nem vagy egyedül. Mi itt a Sikeres Vállalkozó Nők klubjában azért vagyunk, hogy Neked segítsünk. A lehetőségeket ki kell használni, de ezt már biztosan tudod, ha vállalkozó vagy. Mi pedig egy olyan közösség vagyunk, akikre bátran támaszkodhatsz. Azért jött létre a mostanra már több, mint 1000 fős csoport, hogy megadjuk azt, amire szükséged lehet nehéz időkben, vagy ha örömködni szeretnél hasonszőrűekkel: vagyis magát a közösséget, amiben otthon érezheted magad.
Ha még nem csatlakoztál, akkor gyorsan nyomj ide!

3. motivációs eszköz: Az elfogadás
A vállalkozói út tele van kockázatokkal és kudarcokkal, de ne hagyd, hogy ezek visszatartsanak. A 21. század női vállalkozója ki sem mondja ezeket a szavakat. A kudarcot tanulási lehetőségnek hívja, a kockázatot pedig lehetőségnek. Ahelyett, hogy félnél a kudarctól, fogadd el azt, hogy a kihívások és az akadályok az út részei, amelyek erősebbé tesznek téged. Hosszútávon kizárólag így fogsz tudni boldogulni.

4. motivációs eszköz: Tervezz!
Üzleti terv, marketing stratégia, vállalkozásfejlesztési terv és még sorolhatnám. Nem véletlenül kószálnak ezek a kifejezések folyton a füled mellett. Az, hogy van egy kitűzött célod, még nem jelenti azt, hogy el is fogod érni. Nem csak egy hajó kell, hogy átjuss a tenger túloldalára. Az útvonal is szükséges hozzá, különben nem ott fogsz partot érni, ahol szeretnél. Amellett, hogy tűpontos útvonalon haladsz, meglesz az érzés is: a nyugalom. Az a fajta magabiztosság, hogy Te megtettél mindent, hogy elérd a célodat és pontosan tudni fogod, hogy épp merre tartasz. Ha már maga a gondolat is nyugtató hatással van rád, akkor csatlakozz az SVN PRIME programjához, mert nyílegyenes úton viszünk végig a vállalkozásod fejlesztésében és végig fogjuk a kezed. Tervezz és váltsd valóra Velünk!

5. Motivációs eszköz: Inspirálódj!
Adj magadnak egy kis énidőt minden nap! Ez nagyon fontos a vállalkozásod számára. Olvass könyveket, hallgass zenét és podcast-et, meríts erőt vállalkozó társaid történeteiből! Kapcsolódj ki! Tűzz ki egy célt most! Napi minimum 20 percet szánj önmagad és a vállalkozásod egyensúlyának fenntartására, azaz az aktív pihenésre.

+1 motivációs eszköz: Affirmációk
Az affirmációk, vagyis a pozitív megerősítések sosem ártanak. Gondolj csak bele! Elég, ha egy jóbarátod megdicséri a frizurád. Máris jobban érzed magad ugye? Most mi is készültünk neked egy nagy adag pozitív megerősítéssel. Töltsd le az álomszép képekkel illusztrált affirmációkat most! Használd egészséggel!

 

Halász Emese író, írómentor

Oszd meg! Köszönjük!
Shopping Cart
Scroll to Top